MiFood bij de opstart Beleefweek Limburg

Op woensdag 4 september is de aftrap gedaan van de derde Beleefweek Limburg. Een week met tientallen voorstellingen, rondleidingen, workshops en andere activiteiten in het kader van ons Limburgse landschap.
 
De derde in successie, in 2017 bedacht door IVN en inmiddels omarmd door IKL, Visit Zuid-Limburg, Nationaal Landschap Zuid-Limburg en de drie Nationale Parken in Limburg. Dit jaar had de Beleefweek Limburg voor het eerst een grensoverschrijdend karakter: Ook in Belgisch Limburg doen ondernemers mee en krijgt de week ondersteuning van het provinciebestuur en enkele onderwijsorganisaties.
 
Ook voor het eerst werd de beleefweek gestart met een netwerkevent dat zich toespitst op de waarde van het landschap voor de economie en de duurzame toekomst. Ignace Schops, de key note spreker breekt een lans voor meer en grotere landschapsparken. Dé oplossing voor het klimaatprobleem en gezondheidsklachten, goed voor het toerisme en goed voor de economie. MiFood was aanwezig met een stand waarin de gezonde en regionale producten te proeven waren.
 
In navolging van dit thema wordt door de Hotel Management School Maastricht de TASTE Summit op 8 oktober in Maastricht georganiseerd. Tijdens deze dag zal duidelijk worden dat het mogelijk is om economische waarde toe te kennen aan een landschap. Het is mogelijk om immateriële waardes te benoemen en in te zetten voor een verbetering van de vitaliteit van het landschap en de mensen die er leven.
 

© Copyright 2021 MiFood