Maatwerk voor bedrijven 

 

Het beschikbaar maken van  de groentefruit en/ of fruitmixen (Joycies) voor de collega's is een mooie ambitie.  U als werkgever stelt, in afstemming met MiFood, bijvoorbeeld Joycies beschikbaar tijdens de pauzes. Het is gemakkelijk om dit te doen in abonnementsvorm zodat er weekelijks voldoende flesjes aanwezig zijn. Dit is ten alle tijden opzegbaar, u zit nergens aan vast.. Wij zorgen dat de Joycies tijdig bij jullie aanwezig zijn. De verschillende soorten bepalen jullie zelf.

Interesse ? Laat uw gegevens HIER achter en wij nemen contact met u op.

 

 

Zelf innoveren in  Food ? 

Heeft  u plannen uw huidige producten door te ontwikkelen of te vernieuwen dan is het Nutritional Concepts Lab (NCL) iets voor u. 

Procesinnovatie inhuren  
Wilt u als ondernemer innoveren met uw huidige of nieuwe producten dan kan het gebruik van het NCL u hierin helpen. De installatie staat u ter beschikking. Onze operator voert voor u de activiteiten uit. Hiervoor stellen we met u vooraf een huurovereenkomst op. Al uw ontwikkelingen en ideeën worden uiteraard vertouwelijk behandeld. 

Waarom huren ?
Indien u het NCL huurt weet u dat u de beschikking heeft over de nieuwste apparatuur. Verder is er een ervaren operator voor deze apparatuur aanwezig die voor u de installatie bedient. Het scheelt u een flinke investering voor slechts een korte ontwikkelperiode. Daarnaast denkt MiFood vanuit haar expertise, indien gewenst, graag vertrouwelijk met u mee in uw innovatie. 

Interesse laat het ons HIER weten.

Wat doet MiFood in NCL ?


Bioactieve stoffen komen voor in plantaardige producten en hebben een positief effect op de preventieve weerstand tegen welvaartsziekten. Om deze voor een eindproduct te behouden komt processing erg precies. Hierbij zijn directe en indirecte temperatuur en opbouw hiervan evenals verblijftijd, procesvolgorde, intensiteit en inmengprocedures belangrijk. De juiste bioactieve stoffen komen vervolgens met een synergistische werking in de uiteindelijke mix. MiFood onderzoekt en ontwikkelt wekelijks nieuwe mixen van groenten en fruit in het NCL

Het effect  op het menselijke lichaam kan vervolgens met bloedtesten worden gemeten. De opname wordt zichtbaar in de maagdarmsimulatior. Twee bedrijven op de Campus in Venlo te weten Brightlabs en Universiteit Maastricht, ondersteunen hierin.  

 

Hoe behouden we de bio actieve stoffen?


R&D lijn in Villa Flora

Om groenten en fruit te verwerken tot korrels of smoothies waarbij de gezonde stoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten grotendeels behouden blijven, wordt er een innovatieve proceslijn in de hal van Villa Flora gebouwd. De installatie is inmiddels in gebruik genomen. Met deze nieuwe procesmachines kunnen wetenschappers onderzoek doen naar welke mix het beste werkt voor een persoon. 

​​​​​​​Korrels, croutons, chips en smoothies

Deze machines mixen, coaten, injecteren en drogen de grondstoffen tot een unieke mix. Deze mix bevat alle componenten uit verse groenten en fruit.
Door het proces op relatief lage temperatuur en met een zo kort mogelijke verblijfstijd te realiseren ontstaat een optimaal resultaat voor behoud van inhoudstoffen. Deze kunnen verwerkt worden tot repen, korrels of smoothies.

Wat mag je in 2023 van ons verwachten?


In 2023 bestellen

Nadat de producten getest zijn door een team van specialisten, zijn de Joycies en Mybite repen via de MiFood site te bestellen. Inmiddels zijn de Joycies ook al op Bol.com.te vinden. Dit jaar zullen we flink investeren om het aantal aanbieders te vergroten. 

Innovatieve Smoothies

Door de resultaten van wetenschappenlijk onderzoek snel en doelgericht toe te passen zijn onze innovatieve smoothies' (puur groenten en fruit zonder toevoegingen)  direct voor de 'bewuste' consument in de markt gezet.

Gezond alternatief de hele dag door

MiFood streeft ernaar om voor alle gebruiksmomenten van de dag een gezond alternatief op basis van groente en fruit aan te bieden. ’s Ochtends voor in de yoghurt, croutons voor over de sla en chips voor als iemand voor de tv wil snacken. Samen met het laboratorium wordt ervoor gezorgd dat de producten niet alleen heerlijk zijn maar ook dat alle voedingstoffen maximaal behouden blijven.

Wetenschap achter gepersonaliseerde voeding


Weerstand sturen

Omdat iedereen genetisch anders in elkaar zit, wil MiFood zich in de toekomst toeleggen op gepersonaliseerde voeding. Weerstand is via gezonde voeding positief te sturen. Via een bloeddruppel kan MiFood testen wat de huidige afweer is en welke bioactieve stoffen iemand zou moeten opnemen om die weerstand te verbeteren.

Gezond ouder worden

Bioactieve stoffen komen voor in zowel plantaardige als dierlijke producten en hebben een positief effect op de gezondheid. De juiste bioactieve stoffen komen dan uit de juiste mix van groente en fruit. Zo kan er in de komende tijd een optimale individuele mix worden gemaakt die helpt bij het gezond oud worden en waarbij binnenkort ook gemeten kan worden welke invloed dit heeft op iemands gezondheid.

FDA Claim

Het uiteindelijke doel is om een EFSA (European Food Safety Authority) en FDA claim (Food and Drug Administration) te bemachtigen zodat het etiket ‘positief voor je gezondheid’ gevalideerd is.

© Copyright 2024 MiFood