Diner op Maat 

MiFood prikte een vorkje mee

Eindelijk was het dan zover,  dinsdag 9 oktober vond het diner op maat plaats bij Koppert Cress in Monster. De aanwezigen hadden een maand eerder via een speekseltest hun DNA afgestaan. Op basis hiervan werd een personalised diner aangeboden. Een diner op maat dus, gezond en lekker.

Voor de avond waren 100 gasten uitgenodigd die allen op een of andere wijze betrokken zijn bij gezonde voeding. Het diner op maat gaf een eerste aanzet om te laten zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van persoonlijke voeding. Dat gebeurde deze keer op basis van ieders DNA. Dit is slechts één oplossing, uiteraard zijn er meer smaken riep de organisatie. De verbinding van de vele initiatieven die er inmiddels zijn, is de ‘kracht van groenten’.

Van genetica tot maaltijd
DNA is de bouwtekening van het lichaam en bepaalt de basis van al uw eigenschappen. Dit DNA is vervolgens weer opgebouwd uit genen. Zo is er bijvoorbeeld een gen dat er voor zorgt dat u een bepaalde vitamine goed opneemt. Door deze betere opname heeft u dan minder van deze vitamine nodig dan anderen. Terug naar het diner, hiervoor is op basis van 21 genen afgeleid welke vitamines en mineralen men individueel, extra zou moeten eten. Daarnaast was op de persoon de optimale verhouding koolhydraten, eiwit en vet in het menu samengesteld. Dit leidde tot veel verschillend gevulde bordjes op één tafel. Wat echter net zo belangrijk is, ‘het was lekker’ zonder toevoeging van de gebruikelijke hoeveelheden zout. Het kan dus anders.

Iedere aanwezige kreeg uitleg waarom zijn menu op deze wijze  was samengesteld. Erg interessant. Uiteraard leidde dit tot veel discussie aan tafel over het hoe en waarom, en het wel of niet herkennen van adviezen. Om het diner goed te laten bezinken volgde een rondgang over het bedrijf. Hierna werd spectaculair afgesloten met een dessert met netwerkgelegenheid.

De avond heeft een kleine inkijk in de gezonde voedingsmaterie in relatie tot je eigen persoon  geboden. De gasten kwamen uit veel verschillende organisaties echter allen met eenzelfde passie, wat toont dat het onderwerp breed gedragen wordt. Dit initiatief was een eerste aanzet en smaakt zeker naar meer.

© Copyright 2024 MiFood